Over ons

De geschiedenis van onze visserij

Vissen is een passie, deze passie begeleidt ons al vele jaren. Deze passie willen we met zoveel mogelijk mensen delen. In de loop der jaren hebben we eraan gewerkt, is er veel gebeurd en hebben we veel geleerd. We willen je kort vertellen hoe deze passie in ons is geboren en hoe we ons daarin hebben ontwikkeld!

Van de tuin naar de grootste

 Wie had gedacht dat het hek van het huis van Sjoerd Lichter het grootste vishuis van de Benelux en misschien wel Europa zou worden!

 

 In 1984 startte Sjoerd Lichter een dierenwinkel vanuit de garage bij zijn woning in Amersfoort. Hij verkocht hier vogels, zaden en dierbenodigdheden. Bovendien was hij met zijn kraam regelmatig te zien op diverse markten. Na een paar jaar opende Sjoerd in 1989 zijn eerste dierenwinkel in Almere. Hier werd de selectie voor het eerst aangevuld met visuitrusting.

Lichter vissen's eerste viswinkel

 Lichter vissen’s eerste viswinkel

 In 1984 werd de visserij gescheiden van de dierenwinkel. De familie Lichter vissen, de eerste echte hengelwinkel, werd geboren. Max runde die winkel in Friesland. Ondertussen is Maert gespecialiseerd in aquaria en vijveraccessoires.

 Na een paar jaar bleek de winkel van Almere te klein, dus verhuisde de winkel in 1998

Eigen distributiecentrum

Om al deze vestigingen goed te kunnen bevoorraden en alle klanten van visspullen te voorzien, is een distributiecentrum nodig. De bouw hiervan is in 2009 gestart. Vanuit het distributiecentrum in Dronten worden zowel de Nederlandse als buitenlandse filialen bevoorraad. Hier vind je ook het hoofdkantoor en onze postorder. Bestel je een pakketje op Lichtervissen.nl, dan wordt deze dus vanuit Dronten verstuurd.

 

We hebben al met al een hoop mooie dingen mogen meemaken, en heel wat ervaring achter de rug! Al deze ervaring willen wij meenemen naar de toekomst, wij zien nog steeds dat elk jaar de populariteit van hengelsport toeneemt. En dat vinden wij ook niet gek, want er zijn zoveel verschillende vismogelijkheden en zoveel mooie visplekken. Maar sommige mensen hebben die steun nodig om te beginnen met vissen, we helpen iedereen graag op weg. Of je nu een beginnende visser bent of een echte haakeigenaar, wij hebben het voor je!